Journalistiek Culturele projecten Communicatie
Blog - 23 feb. 2015

Kanttekeningen op maandag

Maandagen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Het begon met dit woord: vriendschap. Noem vanaf deze maandag een woord dat met kunst te maken heeft, en ik schrijf.


Vriend R. is van de daden. Als ik al te vaak eenzelfde onderwerp aansnijd dan verandert hij van de empatische, creatieve en intelligente geest die hij is in de doortastende, empatische, creatieve, intelligente geest. Hij is te genuanceerd om te zeggen: houd eens op met dat gezaag. Hij vat gewoon meteen de koe bij de horens. Ik krijg een hapklaar plan de campagne en herhaaldelijke aansporingen. Mild maar standvastig. Zo heeft hij mij al richting Brussel geschopt. Een jaar geleden sjouwde hij liefdevol, en met een op dat moment voor mij onverklaarbare bereidwilligheid, mijn spullen naar de camionette die mij richting de Europese hoofdstad zou vervoeren. Met dank! Nu daar de rust is wedergekeerd, zijn we aanbeland bij de volgende horde. Die is bij deze genomen. Vanaf vandaag zullen maandagen nooit meer hetzelfde zijn.