Journalistiek Culturele projecten Communicatie

Als communicatiespecialist help ik organisaties om vanuit hun eigen visie en filosofie te werken, deze zichtbaar te maken en daarmee onderscheidend te zijn. Ik bevraag en spiegel om de juiste ingrediƫnten boven tafel te krijgen en zet deze in het perspectief van de hele organisatie. Zowel bij ontwikkeling van projecten als bij branding van de onderneming zelf. Met de eigenheid van de onderneming als uitgangspunt, ontstaan concepten die uniek zijn en die iets teweeg brengen.

In mijn werkzaamheden maak ik het volgende onderscheid:

  1. Strategie & Advies
  2. Creatief Concept
  3. Copy

secret of area-m

1. Strategie & Advies
Het liefst werk ik als de outstanding insider en ben ik in een vroeg stadium betrokken bij het proces. Volop in de bloedbaan van de organisatie maar wel met de kritische blik van de buitenstaander. Zo kan ik een goede sparring partner zijn en bereik je met communicatie het beste resultaat.

Communicatieadviezen mogen geen bureauladestukken worden. Gelukkig sta ik ook nog altijd met de voeten in de modder en zijn mijn adviezen realistisch, pragmatisch en uitvoerbaar. De uitvoering neem ik graag ter hand. Van de opzet van een website tot aan de redactie van een persbericht.

visieontwikkeling
Een vraag voor een communicatiemiddel begint vaak met een stap ervoor. Voordat je denkt aan middelen zijn een gedegen analyse van de vraag en een blauwdruk van de visie het halve werk. In een interview, brainstorm, focusgroep of intervisiesessie help ik je de juiste ingrediƫnten boven tafel te krijgen voor je visie, beleidsplan of creatief concept.

campagnes
Campagnes, voor kortere of langere periode, vragen om een weldoordachte, planmatige aanpak met een helder resultaat. Ik lever een communicatieplan met planning, een stevige strategie, realistische doelen, duidelijke doelgroepen, passende communicatiekanalen en een aansprekend pakket van middelen.

(her)positionering
Hoe wil je je laten zien? Wat zijn de onderscheidende kanten van je bedrijf of project? Hoe verhoud je je tot anderen? En hoe kom je in het blikveld en tussen de oren van wie het moet weten? Ik help je bedrijf, idee of project op een eigen en daardoor onderscheidende manier te presenteren. Of het nu is voor een nieuw initiatief, om een bestaand bedrijf nieuw leven in te blazen of omdat je om welke reden dan ook een nieuwe koers gaat varen.

Grand opening festival

2. Creatief concept
Een advies gaat niet zelden gepaard met een creatief concept. Inhoud en vorm gaan hand in hand. Een creatief concept bestaat uit een idee, een beknopte strategie, een voorstel voor ontwerp en tekst.

Voor de uitvoering stel ik een creatief team samen van grafisch ontwerpers, fotografen, filmmakers of webdeveloppers. Ik voer het projectmanagement, houd de regie en bewaak de planning.

3. Copy
Als redacteur schrijf ik voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zowel voor print als online. Van een wervende brochure voor een stadsbieb tot subtiele tentoonstellingsteksten. Van hartverwarmende interviews in het kader van wijkbranding tot kernachtige webteksten voor een bedrijf. Maar ook content voor facebook en twitter. Helder, puntig, en altijd met inhoud die ergens over gaat.

Share What You Like