Journalistiek Culturele projecten Communicatie

Als journalist ben ik kritisch, analytisch en breed geïnteresseerd met een liefde voor wat mensen beweegt. Bij voorkeur staat de persoon achter het verhaal centraal.

  • Voor het onafhankelijke maandblad Zuiderlucht interview ik tal van interessante mensen voor verdiepende artikelen over design, kunst, theater, mode, architectuur en erfgoed.
  • Voor het magazine Chapeau stel ik de Cultuur Favourites samen met alle tentoonstellingen, films en theaterstukken die je gezien moet hebben, muziek die je gehoord moet hebben en boeken die niet op je nachtkastje mogen ontbreken.
  • Voor de papierfabriek Smurfit Kappa in Roermond schrijf ik een magazine in het kader van hun meest recente 5-jarig jubileum.
  • Bij tijd en wijle deel ik mijn gedachten over kunst en aanverwante zaken op mijn eigen blog.

En ook nog...
In het verleden schreef ik voor het Vlaamse blad Kwintessens over design. Bij het cultuurblog ZwartGoud over design, kunst, theater, literatuur en film. Ik heb mij volledig in de wondere wereld van de betonindustrie verdiept voor het kenniscentrum SBRCURnet. Voor de architectuuragenda Rotterdam schreef ik een artikel over de straat als collectief domein, in het kader van het kunstfestival De Wereld van Witte de With. Voor Kumulus interviewde ik een kunstenaar, een schrijver, een danser en een museumdirecteur.


Naar Journalistiek

quotes