Journalistiek Culturele projecten Communicatie
Bepaal zelf hoe je wilt wonen en leven!

Bepaal zelf hoe je wilt wonen en leven!

Je eigen woning en leefomgeving vormgeven. En dat binnen de sociale huur. Dat kan op Area-M in Roermond.

Woningcorporatie Wonen Zuid wil het anders doen. Sociale huurwoningen bouwen als vanouds, maar niet standaard. De toekomstige bewoner mag behalve meedenken ook meetekenen, schetsen, fantaseren en vervolgens samen met een architect en stedenbouwkundige alle ideeen vertalen naar een concreet plan. Een plan voor een uniek stukje Roermond. Misschien met een bijzondere architectuur, energiezuinige woningen, een gezamenlijke tuin en werken aan huis.

Samen met een team van Wonen Zuid geef ik vorm en invulling aan de communicatiecampagne van Area-M. Onder de noemer This Is Your Playground willen we mensen aanspreken die houden van avontuur, van eigen keuzes maken die anders dan anders mogen zijn en voor wie beleving belangrijker is dan, bijvoorbeeld, een dure auto voor de deur.

Binnen dit thema bedenken we steeds mini-campagnes. De meest recente is Share What You Like waar mensen op social media hun favoriete woon- en leefstijlen kunnen posten. Alle foto's worden door de architect gebruikt in de werkbijeenkomsten om keuzes te maken. Waardoor vanuit een mega-moodboard steeds meer een concreet plan volgt voor Area-M.

De middelen (zie PDF's) en de website heb ik samen ontwikkeld met Studio Eikenhorst (grafisch design) en 51 North (webdesign). Alle teksten zijn van mijn hand.