Journalistiek Culturele projecten Communicatie
Campagne voor een nieuw filmhuis

Campagne voor een nieuw filmhuis

Na jaren van rekenen en tekenen, verhuist Lumière Cinema naar de oude elektriciteitscentrale van de voormalige Sphinxfabriek. Een prachtig gerenoveerd monumentaal pand met een groots opgezet restaurant/ café. Lumière is klaar voor de toekomst!

Ik begeleid de communicatiecampagne om de trouwe Lumièreganger, de doorgewinterde cinefiel, de latente filmfans en partners in de stad en regio mee te nemen in de aanloop naar een spectaculair nieuw filmtheater.

We volgen niet alleen de bouw van dag tot dag, maar we bedenken ook leuke acties door het jaar heen die geheel en al in het teken staan van wat je in de toekomst mag verwachten. Zoals een posterdag, een open dag en een openluchtcinema op de nieuwe locatie.

We geven rondleidingen, smeden partnerschappen en zoeken nieuwe samenwerkingen, schrijven blogs, bedenken creatieve filmpjes met studenten van de kunstacademie, vernieuwen en passant de huisstijl en zijn nog ver voor de opening al een beloftevolle ontmoetingsplek voor de internationale community.

Bekijk de hele campagne op de campagnesite en facebookpagina. De teksten zijn voor het overgrote deel van mijn hand.

De PDF bevat de festivalkrant voor de opening van het nieuwe Lumière: