Journalistiek Culturele projecten Communicatie
Meer dan alleen een cursusfabriek

Meer dan alleen een cursusfabriek

Cultureel centrum Kumulus is een constante in Maastricht. Je kunt er terecht voor een keur aan opleidingen. Van hiphop tot schrijven. "We zijn geen cursusfabriek maar een serieuze partner voor een culturele carrière, op welke leeftijd dan ook."

Voor het magazine interview ik mensen die vanuit hun eigen passie en professie een aspect van Kumulus belichten en schrijf ik hun portret:

Marie van Vollenhoven is beeldend kunstenaar. Voor Kumulus geeft zij tekenles aan jongeren van 12 tot 20 jaar in de cursus Tekenkunstenaar van de Toekomst.

Paulien Cornelisse is schrijver en cabaretier. Zij heeft een column in NRC next en werd bekend bij het grote publiek door haar boek 'Taal is echt mijn ding'. Voor de schrijversschool van Kumulus opende Paulien het literaire seizoen met een lezing.

Benito Dean is succesvol met zijn eigen dansschool. Bij Kumulus is hij docent hiphop. In het artikel ga ik in op de geschiedenis en achtergronden van de hiphopcultuur.

Eric Wetzels is directeur van Kumulus. Hij liet zich door mij aan de tand voelen over de bezuinigingen in cultuursector en hoe Kumulus hierop reageert.