Journalistiek Culturele projecten Communicatie
De wondere wereld van papier

De wondere wereld van papier

Nooit gedacht dat er een hele wereld schuilgaat achter papier. Totdat ik het jubileummagazine voor Smurfit Kappa Roermond Papier mocht schrijven.

Smurfit Kappa Roermond Papier bestaat 80 jaar. De eerste 75 jaar zijn al opgetekend. Maar de laatste vijf jaar heeft de papierfabriek zeker niet stilgestaan. Het bedrijf heeft zich vooral gepositioneerd als koploper in de circulaire economie. Duurzaam werken gaat hand in hand met innovatie. Dat en andere grote en kleine gebeurtenissen verdienen de aandacht.

Op uitnodiging van Studio Kernland ontwikkel ik een creatief concept voor de jubileumuitgave. Een magazine met rubrieken als circulaire ecnomomie, techniek & innovatie, business, lokaal & globaal. Deze rubrieken vullen we met levendige tweegesprekken, mooie human interest verhalen, serieuze achtergrondartikelen, spannende gebeurtenissen en interview ik tal van medewerkers: een operator, een technoloog, een controller, een heftruckchauffeur. Studio Kernland weet het geheel in een eigenzinnige magazinevorm te gieten.

Ik maak kennis met een fascinerende industrie, met gedreven mensen van werkman tot wetenschapper. Een fabriek die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Die niet alleen zegt maar doet. Ik vind het een voorrecht om voor zo'n klant te mogen werken. Een klant die werelden opent en deze ook een beetje beter wil maken.