Journalistiek Culturele projecten Communicatie
Waar ben jij van?

Waar ben jij van?

Rotterdam: de coolste stad van Nederland. Met complexe vraagstukken ook. Een stad waar voor professionals veel te halen en te brengen valt. En dat vraagt ook wat van de arbeidsmarktcommunicatie van de gemeente.

Voor de gemeente ontwikkelt bureau Roos & van de Werk een positionering en brandingstrategie voor arbeidsmarktcommunicatie. De slogan 'Waar ben jij van?' doet zijn intrede.

'Waar ben jij van?' is een uitnodiging aan de sollicitant om zich voor te stellen en te vertellen wat hij of zij wil bijdragen aan de stad Rotterdam.

Dat laatste, bijdragen aan de stad Rotterdam, is het uitgangspunt in de strategie en voor de verhalen. Ik interview medewerkers van de gemeente over hun 'Waar ben jij van?'. Verhalen ter inspiratie. Zo spreek ik ook met Karima, nu inkomensconsulent, ooit een jonge vrouw in de bijstand. Vanuit die ervaring, helpt zij mensen in de bijstand op weg naar werk.

Deze en meer verhalen zijn te lezen op werkenvoorrotterdam.nl, een website waar wij ook het concept voor ontwikkelen. De verhalen van Karima, Didem, Robert, Fatma en Franky zijn van onze hand.

Lees hier het verhaal van Karima.